KOSSUTH VENDÉGHÁZ

Foglalási feltételek

A foglalás és ajánlatkérés formája

A KOSSUTH VENDÉGHÁZ MONOK szálláshelyfoglalást kizárólag e-mail/online foglalási rendszer útján fogad el.

Ajánlat vagy információkérés céljából az elérhetőségeink:

A vendégek kapcsolatfelvételének megkönnyítése érdekében a KOSSUTH VENDÉGHÁZ MONOK foglalási űrlapot üzemeltet.

Kérjük a foglalni szándékozó vendégeket, hogy a foglalási rendszerben kért minden adatot pontosan és értelemszerűen kitölteni szíveskedjenek, különös tekintettel az e-mailcím helyes megadására!

A foglalásban megadott adatok helyessége a vendég felelőssége.

Visszaélések elkerülése végett, amennyiben a vendég a foglalásban megadott e-mail címen nem elérhető, vagy az elérhetőség helytelennek bizonyul, és így nincs lehetőség a foglalás jogszerűségének megerősítésére, a KOSSUTH VENDÉGHÁZ MONOK fenntartja a foglalás törlésének jogát, mellyel az elszállásolásra vonatkozó jogigény is megszűnik.

 • Kérjük vendégeinket, hogy a szálláshellyel kapcsolatos bármilyen kérésüket a „Megjegyzés” rovatba írják be.
 • Kérjük azon vendégeinket, akik gyermek(ek)kel érkeznek, hogy a gyermek(ek) életkorát a megjegyzés rovatban tüntessék fel.
 • Telefonon keresztül csak előzetes foglalást tudunk felvenni, amely az e-mailben történt megerősítést követően válik véglegessé.

A foglalás benyújtásával a szállásfoglalást leadó vendég elismeri, hogy a foglalási és lemondási feltételeket megismerte, és azokat elfogadja!

Előleg fizetése

A foglalás véglegesítéséhez előleg fizetése szükséges!
Az előleget, kérjük a foglalás visszaigazolásától számított 3 munkanapon belül átutalni szíveskedjék!
A határidő lejárta után foglalását töröljük!
A szállásdíj fennmaradó része a helyszínen, érkezéskor fizetendő!
Az előleg befizetése után, kérem, küldje vissza részünkre az előlegszámla kiállításához szükséges adatokat: A foglaló befizetőjének a neve, lakcíme, irányítószámmal!

Az előleg összege:

 • 20.000 Ft szállásdíjig: 5.000 Ft
 • 20.001 Ft-50.000 Ft szállásdíj között: 10.000 Ft
 • 50.001 Ft felett: 20.000 Ft

Az előleg befizetésének lehetőségei:

 • Banki átutalással
 • Készpénzes befizetés a közvetlenül a számlavezető bankban vezetett számlára
 • Postai csekkes befizetéssel (rózsaszín csekk)
 • Előleg fizetése SZÉP-kártyával

Az előleget az alábbi számlára kérjük átutalni:
Számlatulajdonos:
Számlavezető bank:
Számlaszám:
SWIFT code:
Iban code:

Átutalás, illetve készpénzes befizetés esetén a közlemény rovatba kérjük tüntessék fel:
Név: amellyel a szállást lefoglalták: Figyelem! Ha a befizető más, mint a szállás lefoglalója, akkor kérem, írják rá a közlemény rovatba a szállásfoglaló nevét!
Foglalási azonosító: csak abban az esetben kap foglalási azonosítót, ha a honlapunkon foglalta le szállásunkat. Ha nem rendelkezik ilyen számmal, elegendő a szállásfoglaló nevét feltüntetni a közlemény rovatban!
Ennek hiányában nem tudjuk beazonosítani az ÖN befizetését!

Előleg fizetése SZÉP-kártyával:
Az előlegfizetés SZÉP kártyával módjáról kérem, hogy tájékozódjon a kártya kibocsátó bank honlapján. A szálláshelyek kiválasztásnál a KOSSUTH VENDÉGHÁZ MONOK-t keresni szíveskedjenek.
A K&H SZÉP-kártya esetén az előfoglalási tranzakció elindításához kérem. küldje el a SZÉP-kártyaszámot!

Kérjük, az előleg befizetése előtt olvassa el a lemondási feltételeket!

Az előleg vagy a teljes szállásdíj megérkezésekor visszaigazoló e-mailt küldünk Önnek!

Az előleg befizetésének a határideje: foglalás visszaigazolása után 3 munkanap.
A fenti dátum után már nem véglegesítheti foglalását és új foglalást kell kezdeményeznie.
Az  új foglaláskor azonban nem tudjuk garantálni, hogy a korábbi foglalás időpontban még lesz-e szabad hely!
Kérem, ügyeljen a befizetési határidők pontos betartására!

Bejelentkezés és kijelentkezés

A szálláshelyet érkezés napján 14.00-18.00 óra között lehet elfoglalni és elutazás napján 10.00 óráig kérjük elhagyni. Eltérő igény esetén kérjük, vegye fel a velünk a kapcsolatot. Vendégházunk a lefoglalt szálláshelyet az érkezés napján 20 óráig tartja fenn, ha korábban nem történt jelzés a késői érkezésről, ezután jogosult annak értékesítésére.

A szálláshely elfoglalásakor bejelentőlapot kérünk kitölteni, amely a következő adatokat tartalmazza:

 • Személyes adatok (felnőtt vendégeknél név, lakcím, szül. hely és idő, útlevél vagy szem. ig. szám; gyermekeknél név, szül. hely és idő)
 • A vendég járművének rendszáma
 • Érkezés és elutazás napja
 • 1 db érvényes e-mail cím
 • A foglalással létrejött anyagi felelősség
 • Aláírás

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy vendégházunkban igénybe vett szolgáltatások és a szállásdíj utáni anyagi felelősség a bejelentőlap pontos kitöltésétől és a vendég általi aláírásától függetlenül a szálláshely elfoglalásától fenn áll. A szálláshely elfoglalásának a vendég részére történt kulcsátadás minősül.

Amennyiben a vendég a foglalásában megadott időpontnál korábban szeretné a már elfoglalt szálláshelyet elhagyni, a vendég a foglalás teljes időtartamának megfelelő szállásdíjat köteles megfizetni

A kijelentkezéskor a szobakulcsot kérjük leadni a személyzetnek.

A vendég által igénybe vehető kedvezmények általános esetben nem halmozhatóak.

Lemondási feltételek

A foglaló nélküli foglalások lemondása ingyenes. Kérjük azonban a vendégeinket, hogy a lemondásukat minden esetben, e-mailben legalább az érkezést megelőző 8 nappal korábban tegyék meg. Amennyiben a lemondást kiváltó ok ennél később keletkezik, kérjük azt a legrövidebb időn belül a vendégház felé jelezni.

A foglalóval megerősített foglalások lemondása esetén az alábbi szabályok érvényesek:

Foglalót NEM áll módunkban visszaadni.

Amennyiben a vendég az érkezési napot megelőzően legalább 14 nappal korábban írásban lemondja a foglalását, a befizetett foglaló teljes összege a lemondás évében 12.31.-ig használható fel legalább ugyanolyan értékű foglalásánál.

Egyéb esetben a foglaló a KOSSUTH VENDÉGHÁZ MONOK-t illeti. Nem jár vissza a foglaló abban az esetben sem, ha a foglalás időpontja a vendég kérésére módosításra kerül és az új időpont lemondása megfelelne a lemondási feltétekben rögzített feltételeknek.

A foglalási időpont módosítása, kizárólag IDŐPONT MÓDOSÍTÁSI DÍJ ellenében lehetséges.
Időpont módosítás esetén az “időpont módosítási” díj érkezéskor fizetendő!
2000Ft/módosítás (8€)

Az foglalás létszámának és időtartamának a vendég kérésére történő csökkentése esetén a szállásadó jogosult végtakarítási díj felszámolására, díja: 1500Ft/szoba

A végtakarítási abban az esetben is felszámolásra kerül, ha a vendég egyébként akciós ajánlatot kapott és a ehhez a foglaláshoz képest akár létszám, akár időtartamban negatív változás történik!

Közvetítők által értékesített foglalásokra vonatkozó feltételek:

A KOSSUTH VENDÉGHÁZ MONOK szálláshelyeit értékesítő más fórumok közvetítésével (online szállásfoglaló portálok és utazási irodák) érkező vendégekre is a jelen foglalási és lemondási feltételek érvényesek. Más értékesítési csatornákon található és az vendégház saját honlapján (www.kossuthvendeghaz.hu) található adatok különbözősége esetén minden esetben az vendégház saját honlapján található információk irányadóak. Ezek különbözőségéért, az ebből eredő esetleges károkért szálláshelyünk semmilyen felelősséget nem vállal.

Felek az elszállásolási szerződésből eredő vitáikat minden esetben megkísérlik békés úton rendezni. Amennyiben a békés rendezés nem vezetne eredményre, úgy felek a viták eldöntését jogi útra terelik. Felek a jelen szerződésből eredő vitáik eldöntésére, hatáskörtől függően, a Megyei Bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.

Köszönjük megértésüket!

KOSSUTH VENDÉGHÁZ MONOK